PRAVILA O PRIVATNOSTI & IZJAVA O KOLAČIĆIMA

 

NAJVAŽNIJE ČINJENICE O NAŠOJ POLITICI PRIVATNOSTI 

 1. TKO SMO MI?
  Mi, Optimus Group j.d.o.o obrađujemo Vaše osobne podatke kao zajednički voditelj obrade. To znači da smo zajednički odgovorni za to kako obrađujemo i štitimo Vaše podatke.
 1. U KOJE SVRHE KORISTIMO VAŠE PODATKE?
  Koristit ćemo Vaše podatke (prikupljene na mreži ili osobno), između ostalog, da upravljamo Vašom registracijom kao korisnika, da upravljamo Vašim kupnjama proizvoda i usluga, da odgovorimo na Vaše upite, i ako biste željeli, da Vam pošaljemo naše prilagođene komunikacije.
 2. ZAŠTO KORISTIMO VAŠE PODATKE?
  Imamo zakonsko pravo obrađivati Vaše podatke u razne svrhe. Glavna je ta da ih trebamo obrađivati kako bi se izvršio ugovor koji prihvaćate s nama kada se registrirate i kad obavite kupnju ili koristite bilo koju od naših usluga ili funkcionalnosti, iako nam i drugi razlozi također omogućavaju korištenje istih, kao što je naš interes da odgovorimo na Vaše upite ili privola koju nam dajete da Vam šaljemo naše obavijesti.
 3. S KIM DIJELIMO VAŠE PODATKE?
  Vaše podatke dijelimo s pružateljima usluga koji nam pružaju asistenciju ili podršku, a to su  suradnici u svojstvu treće strane s kojima smo sklopili ugovor, bilo unutar ili izvan Europske unije.
 4. VAŠA PRAVA?
  Imate pravo pristupiti, ispraviti ili brisati Vaše osobne podatke. U određenim slučajevima, ovlašteni ste i na druga prava kao što je, primjerice, prigovoriti našem korištenju Vaših podataka ili njihova prenosivost kako je niže detaljno objašnjeno.

Pozivamo Vas da pročitate našu cijelu Politiku privatnosti niže kako biste potpuno razumjeli način na koji ćemo koristiti Vaše osobne podatke i Vaša prava glede Vaših podataka.

 

POČETAK

U ovoj Politici privatnosti saznat ćete sve relevantne informacije primjenjive na naše korištenje osobnih podataka korisnika i klijenata Optimus Group-a j.d.o.o neovisno o kanalu ili sredstvima (na mreži ili osobno) koje Vi koristite za interakciju s nama.

Kada govorimo o našoj Platformi, mi općenito mislimo na bilo koji kanal ili sredstvo, digitalni ili osobni, koje možete koristiti u interakciji s nama.
Glavni su sljedeći:

 • Naša Internet stranica, www.dermasense.hr
 • Osobno, u estetskom centru, DermaSense Zadar, Postrojbi specijalne policije Zadar 10 u Zadru

TKO  JE VODITELJ OBRADE VAŠIH PODATAKA?

Voditelji obrade Vaših podataka su sljedeći:

Optimus Group j.d.o.o, Put primorja 64, 23207, Sveti Filip I Jakov 
E-mail adresa službenika za zaštitu podataka: info@dermasense.hr ili optimusgroupjdoo@gmail.com

Drugim riječima, Optimus Group j.d.o.o  je Voditelji Obrade podataka. To znači da  smo zajednički odgovorni za obradu i zaštitu Vaših osobnih podataka.

 

ZAŠTO OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Ovisno o svrsi radi koje s vremena na vrijeme obrađujemo Vaše podatke, kako je gore objašnjeno, mi trebamo obraditi jedne ili druge podatke koji će, ovisno o svakom slučaju, općenito biti sljedeći:

 • Vaši podaci o identitetu (primjerice, Vaše ime, prezime, jezik i država iz koje s nama komunicirate, podaci za kontakt itd.);
 • ekonomski i transakcijski podaci (primjerice, podaci o Vašem plaćanju ili kartici, podaci o Vašim kupnjama, narudžbama, povratima itd.);
 • veza, geolokacija  i/ili podaci o pretraživanju (ako s nama, primjerice, komunicirate s Vašeg mobilnog telefona);
 • komercijalne informacije (primjerice, ako ste se pretplatili na naše obavijesti);
 •  informacije o Vašim ukusima i preferencijama.

Upamtite da, kada od Vas zatražimo da unesete osobne podatke kako bismo Vam omogućili pristup bilo kojoj našoj funkcionalnosti ili usluzi s Platforme, označit ćemo određena polja kao obvezna jer su to podaci koji su nam potrebni kako bismo mogli pružiti odgovarajuću uslugu ili Vam omogućiti pristup funkcionalnosti o kojoj se radi. Molimo također uzmite u obzir da, ako odlučite ne učiniti nam dostupnim takve podatke, možda nećete moći dovršiti korisničke registracije ili možda nećete moći koristiti te usluge ili funkcionalnosti.

Ovisno o tome kako komunicirate s našom Platformom tj. ovisno o usluzi, proizvodu ili funkcionalnostima koje želite koristiti, mi ćemo obrađivati Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

 1. Upravljanje Vašim registriranjem kao korisnika Platforme:

Ako odlučite postati registrirani korisnik naše Platforme, trebamo obraditi Vaše podatke kako bismo Vas identificirali kao korisnika Platforme i odobrili Vam pristup različitim funkcionalnostima, proizvodima i uslugama koje su Vam dostupne kao registriranom korisniku. Vaš registrirani korisnički račun možete poništiti tako što ćete nas kontaktirati preko mail adrese info@dermasense.hr ili oprtimusgroupjdoo@gmail.com

 1. Za razvoj, ispunjenje i izvršenje kupnje ili ugovora o uslugama koje ste s nama sklopili na Platformi:
 • Kako bismo Vas kontaktirali radi ažuriranja ili informativnih obavijesti koje se tiču ugovorenih funkcionalnosti, proizvoda ili usluga uključujući i istraživanja kvalitete kao i da bismo mogli ustanoviti stupanj zadovoljstva kupca s isporučenom uslugom;
 • Za upravljanje plaćanjem proizvoda koje kupite neovisno o korištenom postupku plaćanja. Primjerice:
 • Ako se nakon kupnje bilo kojeg našeg proizvoda preko Internet stranice  opredijelite aktivirati funkcionalnost spremi podatke o kartici radi budućih kupnji, mi trebamo obraditi naznačene podatke radi aktivacije i razvoja te funkcionalnosti. Privola za aktivaciju te funkcije omogućava automatski ispunjenim podacima o plaćanju da se pojave u sljedećim kupnjama tako da ih ne morate ponovo unositi prigodom svakog novog postupka, i ti podaci bit će smatrani valjanim i primjenjivim za sljedeće kupnje. Možete promijeniti ili otkazati Vaše kartice u bilo koje doba preko sekcije za informacije o plaćanju, bilo Vašeg korisničkog računa na Internet stranici.
 • Aktiviranje potrebnih aranžmana kako bi se kontrolirale i spriječile potencijalne prijevare protiv Vas i protiv nas tijekom procesa kupnje. Ako smatramo da transakcija može biti prijevarna, taj postupak može prouzročiti blokiranje transakcije.
 • Radi upravljanja potencijalnim povratima nakon što ste obavili kupnju te upravljanja zahtjevima glede informacija o dostupnosti artikala, rezervacijama proizvoda preko Platforme ili kako bismo Vam pružili usluge vezane za funkcionalnost Osobne Prilagodbe ovisno o raspoloživosti takvih opcija s vremena na vrijeme.
 • Za svrhe fakturiranja te da bi Vam se učinili dostupnim kartice i računi za kupnje koje ste realizirali preko Platforme.
 1. Udovoljavanje zahtjevima ili prijavama koje podnesete preko kanala za Podršku kupcima:

Obrađujemo samo osobne podatke koji su striktno nužni za upravljanje ili rješavanje Vašeg zahtjeva ili prijave.

 1. Za marketinške svrhe. Ova svrha uključuje obradu Vaših podataka uglavnom za sljedeće:
 • Ako i kada se pretplatite na naše Obavijesti, obradit ćemo Vaše osobne podatke kako bismo upravljali Vašom pretplatom, uključujući radi slanja prilagođenih informacija o našim proizvodima ili uslugama putem različitih sredstava (kao što su email ili SMS)..
 • U skladu s navedenim, molimo uzmite u obzir da takva obrada podataka implicira analizu Vašeg korisničkog profila ili profila kupca kako bi se utvrdile Vaše preferencije i stoga koji proizvodi i usluge najbolje odgovaraju Vašem stilu kada Vam se šalju informacije. Primjerice, na temelju Vaših kupnji i podataka o pretraživanju (tj. ovisno o artiklima na koje ste kliknuli), sugerirat ćemo proizvode za koje vjerujemo da Vas mogu zanimati. Upamtite da možete otkazati pretplatu na Obavijesti u bilo koje doba bez troškova, preko sekcije „Newsletter“ na Platformi, pored otkazivanja kroz instrukcije koje Vam pružamo u svakoj obavijesti. Ako ne želite primati „push“ obavijesti, takvu opciju možete deaktivirati na Vašem mobilnom uređaju.
 • Kako bismo obavljali promotivne aktivnosti (primjerice, za organizaciju natjecanja ili radi slanja liste spremljenih artikala na na e-mail adresu koju odredite). Prigodom sudjelovanja u bilo kojoj promotivnoj aktivnosti, Vi nas ovlašćujete da obrađujemo osobne podatke koje ste podijelili s nama ovisno o promotivnoj aktivnosti te da ih otkrijemo preko različitih medija kao što su društvene mreže ili sama Platforma. U svakoj promotivnoj aktivnosti u kojoj sudjelujete, bit će Vam na raspolaganju uvjeti gdje ćemo Vam pružiti detaljnije informacije o obradi Vaših osobnih podataka.
 • Za dijeljenje na Platformi ili putem drugih kanala na društvenim mrežama fotografija ili slika koje ste javno podijelili, pod uvjetom da nam izričito date Vašu privolu za te svrhe.
 1. Analiza uporabljivosti i kvalitete radi unaprjeđenja naših usluga

Ako pristupite našoj Platformi, obavještavamo Vas da ćemo obrađivati podatke o Vašim pretraživanjima za analitičke i statističke svrhe tj. kako bismo razumjeli način na koji naši korisnici komuniciraju s našom Platformom i zato bili sposobni za uvođenje unaprjeđenja na Platformi. Dodatno, povremeno provodimo i istraživanja i akcije kvalitete kako bismo znali stupanj zadovoljstva naših kupaca i korisnika i otkrili područja koja možemo unaprijediti.

 

KAKO NAM JE PRAVNO DOZVOLJENO OBRAĐIVATI VAŠE PODATKE?

Pravni uvjeti na temelju kojih nam je dozvoljeno obrađivati Vaše podatke također ovise i o svrsi radi koje ih obrađujemo, kao što je objašnjeno u sljedećoj tablici:

 1. Upravljanje procesom Vaše registracije kao korisnika Platforme

Vaše podatke obrađujemo jer je to nužno prema uvjetima koji reguliraju korištenje Platforme. Drugim riječima, kako biste Vi bili u mogućnosti registrirati se na Platformi kao korisnik, mi trebamo obraditi Vaše osobne podatke jer u protivnom, ne bismo bili u mogućnosti upravljati Vašom registracijom.

Ako izaberete koristiti pristup ili prijavu preko društvene mreže, nama je zakonski dozvoljeno obrađivati Vaše podatke s obzirom na privolu koju dajete kada odobravate prijenos Vaših podataka s društvene mreže.

 1. Razvoj, ispunjenje i sklapanje ugovora o kupoprodaji ili pružanju usluga

Vaše podatke obrađujemo jer nam je njihova obrada nužna kako bismo s Vama sklopili ugovor o kupoprodaji ili pružanju usluga.

Određena obrada podataka koja se tiče procesa kupnje se aktivira samo zato što je Vi zahtijevate ili odobrite, kao što je slučaj s pohranjivanjem podataka o plaćanju (kartici) za buduće kupnje ili s obradom podataka nužnih za skeniranje potvrda preko sekcije Wallet aplikacije ili da bi Vam se pružila funkcija Dolazim uskoro (Coming Soon) / Vraćam se uskoro (Back Soon). U tim slučajevima, naša obrada Vaših podataka je podržana Vašom privolom.

Smatramo da imamo zakoniti interes  provesti nužne verifikacije kako bismo otkrili i spriječili potencijalne prijevare kada obavljate kupnju. Razumijemo da je obrada tih podatka pozitivna za sve sudionike kod plaćanja kupnje, osobito za Vas jer nam to omogućava ustanoviti mjere za Vašu zaštitu od pokušaja prijevare trećih strana.

Kad stupite u kontakt s nama, posebice za upravljanje incidentima u vezi s Vašom narudžbom ili proizvodom/uslugom kupljenim preko Platforme, obrađivanje Vaših podataka je nužno da bi se sklopio ugovor o kupoprodaji.

Kad se Vaše pitanje tiče ostvarivanja Vaših prava o čemu Vas dalje u nastavku informiramo, ili zahtjeva u vezi s našim proizvodima ili uslugama, nama je zakonski dozvoljeno obraditi Vaše podatke radi usklađenosti s našim pravnim obvezama.

 1. Marketing

Nama je zakonski dozvoljeno obrađivati Vaše podatke u marketinške svrhe zahvaljujući privoli koju nam dajete, primjerice, kad prihvaćate primanje prilagođenih informacija preko brojnih kanala, kad odobravate slanje „push“ obavijesti na Vašem mobilnom uređaju ili kad prihvaćate pravne uvjete radi sudjelovanja u nekoj promotivnoj aktivnosti ili radi objave Vaših slika na Platformi ili na našim kanalima društvenih mreža.

Kako bismo Vam pokazali prilagođene informacije, smatramo da imamo zakoniti  interes provoditi profiliranje s informacijama koje imamo o Vama (kao što su Vaše pretraživanje, preferencije ili povijest kupnje) i osobnim podacima koje ste nam pružili kao što su raspon dobi ili jezik, budući da razumijemo da je obrada tih podataka također korisna i Vama jer Vam dopušta da unaprijedite Vaše korisničko iskustvo i pristupite informacijama sukladno Vašim preferencijama.

 1. Analiza uporabljivosti i kvalitete

Smatramo da imamo zakoniti interes analizirati uporabljivost Platforme i stupanj korisnikovog zadovoljstva, jer razumijemo da je obrada tih podataka također korisna i Vama jer je svrha ovog da se unaprijedi korisničko iskustvo i pruži usluga veće kvalitete.

 

KOLIKO DUGO ĆEMO ZADRŽATI VAŠE PODATKE

Vrijeme tijekom kojeg ćemo zadržati Vaše podatke ovisit će o svrsi radi koje ih obrađujemo, kao što je dolje objašnjeno:

 1. Upravljanje procesom Vaše registracije kao korisnika Platforme

Mi ćemo obrađivati Vaše podatke za vrijeme tijekom kojeg Vi ostanete registrirani korisnik (što znači dok ne odlučite odjaviti pretplatu).

 1. Razvoj, ispunjenje i izvršenje ugovora o kupoprodaji ili pružanju usluga

Mi ćemo obrađivati Vaše podatke za ono vrijeme koje je potrebno da bi se upravljalo kupnjom proizvoda ili usluga koje ste kupili, uključujući i potencijalne povrate, prigovore ili zahtjeve koji se odnose na kupnju proizvoda ili usluga.

Ponekad ćemo samo obrađivati podatke do trenutka do kojeg Vi odlučite, kao što je to slučaj s podacima o plaćanju (karticom) za koje ste zahtijevali da ih pohranimo za buduće kupnje.

 1. Podrška kupcima Mi ćemo obrađivati Vaše podatke za ono vrijeme koje je potrebno da bi se udovoljilo Vašem zahtjevu ili prijavi.
 2. Marketing Mi ćemo obrađivati Vaše podatke sve dok ne odjavite Vašu pretplatu ili dok ne poništite Vašu pretplatu na Obavijesti.

Ako sudjelujete u promotivnim aktivnostima, zadržat ćemo podatke tijekom šest (6) mjeseci računajući od završetka odnosne aktivnosti.

 1. Analiza uporabljivosti i kvalitete Mi ćemo povremeno obrađivati Vaše podatke za ono vrijeme tijekom kojeg nastavljamo obavljanje akcije ili istraživanja kvalitete ili dok ne anonimiziramo Vaše podatke o pretraživanju.

Bez obzira na činjenicu da ćemo obrađivati Vaše podatke tijekom vremena koje je striktno nužno da bi se ostvarila  svrha o kojoj se radi, mi ćemo ih nakon toga zadržati uredno pohranjene i zaštićene za vrijeme tijekom kojeg  se može javiti odgovornost za njihovu obradu, u skladu s propisima koji su na snazi s vremena na vrijeme. Čim svaki od potencijalnih zahtjeva bude zastario, nastavit ćemo s brisanjem osobnih podataka.

 

DIJELIMO LI VAŠE PODATKE S TREĆIM OSOBAMA

Radi postizanja svrha spomenutih u ovoj Politici privatnosti, moramo dati pristup Vašim osobnim podacima entitetima iz Optimus Group-a j.d.o.o  i trećim osobama koja nam daju podršku u uslugama koje mi nudimo Vama tj.:

 • financijskim institucijama;
 • entitetima za otkrivanje i prevenciju prijevara;
 • pružateljima tehnoloških usluga;
 • partnerima i pružateljima usluga logistike, transporta i isporuke;
 • pružateljima usluga u vezi s podrškom kupcima;
 • partnerima i pružateljima usluga u vezi s oglašavanjem i marketingom.

U svrhe učinkovitosti usluga, neki od ovih pružatelja su locirani na teritorijima izvan Europskog gospodarskog prostora koji ne nude  razinu zaštite podatka koja bi bila usporediva s onom u Europskoj uniji, drugim riječima, Sjedinjene Američke Države. U takvim slučajevima, mi Vas obavještavamo da ćemo iznositi Vaše podatke uz adekvatnu zaštitu te da ćemo uvijek čuvati sigurnost Vaših podataka:

Obvezujemo se da ćemo čuvati Vaše osobne podatke kao povjerljive i osigurati da možete ostvariti Vaša prava. Imajući Vas u vidu, mi, Voditelji Obrade, sporazumjeli smo se da Vi možete ostvarivati Vaša prava bez troškova tako što ćete nam napisati poruku elektroničke pošte (e-mail) na jednu od e-mail adresa: info@dermasense.hr ili optimusgroupjdoo@gmail.com jednostavno nas informirajući o razlogu Vašeg zahtjeva kao i o pravu koje želite ostvariti. Ako to smatramo potrebnim da Vas možemo identificirati, možemo zahtijevati od Vas da nam osigurate kopiju dokumenta koji potvrđuje Vaš identitet.

Posebice, a bez obzira na svrhu ili pravnu osnovu koju koristimo za obradu Vaših podataka, imate sljedeća prava:

 • Od nas zatražiti pristup podacima koje imamo na raspolaganju o Vama. Podsjećamo Vas da u slučaju kad ste registrirani korisnik Platforme, možete također provjeriti te informacije i u relevantnoj sekciji s Vašim osobnim podacima.
 • Od nas zatražiti da ispravimo podatke koje imamo na raspolaganju. Molimo Vas imajte na umu da, ako ste registrirani korisnik Platforme, možete također pristupiti sekciji s relevantnim osobnim podacima kako biste promijenili ili ažurirali Vaše osobne podatke. U svakom slučaju, molimo uzmite u obzir da, kad nam podatke o sebi aktivno činite dostupnim putem bilo kojeg postupka, Vi jamčite da su oni istiniti i točni te se obvezujete izvijestiti nas o bilo kakvim izmjenama ili modifikacijama Vaših podataka. Samo je korisnik odgovoran za svaki gubitak ili štetu nastalu za Platformu ili za osobu odgovornu za Platformu ili za bilo koju treću stranu zbog prijavljivanja pogrešnih, netočnih ili nepotpunih podataka u obrascima za registriraciju. Molimo upamtite, kao opće pravilo, morate nam pružiti samo Vaše vlastite podatke, a ne i one trećih strana, osim u mjeri dozvoljenoj  ovom Politikom privatnosti.
 • Od nas zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka u mjeri u kojoj oni više nisu potrebni za svrhe radi koje ih trebamo nastaviti obrađivati, kao što je gore objašnjeno, ili kad nam nije više pravno dozvoljeno obrađivati ih.
 • Od nas zatražiti da prestanemo ili ograničimo obradu Vaših osobnih podataka što uključuje da u određenim slučajevima od nas možete zahtijevati da privremeno suspendiramo obradu podataka ili da ih držimo duže nego što je nužno kad Vam to bude potrebno.

Ako ste nam dali Vašu privolu da obrađujemo Vaše podatke u bilo koje svrhe, također imate i pravo povući danu privolu u bilo koje doba. Neki od načina na koji možete povući Vašu privolu se objašnjavaju u sekciji 2 gdje objašnjavamo u koje svrhe obrađujemo Vaše podatke.

Kad nam je zakonski dozvoljeno obrađivati Vaše podatke zahvaljujući Vašoj privoli ili radi sklapanja ugovora, kao što je objašnjeno u sekciji 3, također imate pravo zatražiti prenosivost Vaših osobnih podataka. To znači da ćete imati pravo primiti Vaše osobne podatke koje ste nam učinili dostupnim u strukturiranom, uobičajeno korištenom i strojno čitljivom formatu kako biste ih mogli direktno prenijeti drugom entitetu, bez ometanja s naše strane. Osim toga, kad se obrada Vaših podataka temelji na našem zakonitom interesu, također ćete imati pravo prigovoriti obradi Vaših podataka. Konačno, mi Vas obavještavamo da imate prava podnijeti zahtjev pred nadležnim regulatornim tijelom za zaštitu podataka.

 

ŠTO SE DOGAĐA KADA NAM OSIGURATE PODATKE O TREĆIM OSOBAMA

Nudimo funkcionalnosti ili usluge koje od nas zahtijevaju da obrađujemo osobne podatke trećih osoba koje Vi morate pružiti, kao što je to u slučaju aktivacije i slanja Poklon vaučera ili u slučaju. Ako nam pružite osobne podatke trećih osoba, Vi jamčite da ste ih obavijestili o svrhama i o načinu na koji mi trebamo obraditi njihove osobne podatke.

 

PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Možemo izmijeniti informacije sadržane u ovoj Politici privatnosti kada smatramo da je to prikladno. Ako bismo to učinili, obavijestit ćemo Vas putem različitih postupaka preko Platforme (primjerice, preko „bannera“, “pop-up“ ili “push“ obavijesti) ili Vam možemo čak poslati i obavijest na Vašu e-mail adresu kad je odnosna promjena relevantna za Vašu privatnost, kako biste mogli pregledati promjene, procijeniti ih i, ovisno o slučaju, prigovoriti ili se odjaviti s bilo koje usluge ili funkcionalnosti. U svakom slučaju, sugeriramo Vam da, s vremena na vrijeme, pregledate ovu Politiku privatnosti u slučaju da se učine manje izmjene ili ako mi napravimo bilo koje interaktivno unaprjeđenje, koristeći priliku da uvijek to pronađete kao stalnu točku informiranja na našoj Internet stranici ili našoj aplikaciji.

 

 

IZJAVA O KOLAČIĆIMA

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane web stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe web stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Korištenje kolačića na www.dermasense.hr
Dermasense.hr koristi kolačiće kako bi omogućila bolje korisničko iskustvo. Dermasense.hr ne sadržava kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo. Korištenjem ove internetske stranice možete zaprimiti kolačić „treće strane“. Dermasense.hr upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost web i pri tom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Dermasense.hr također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda/usluga. Upotrebom kolačića dobavljači treće strane (uključujući i Google) prikazuju oglase Dermasense.hr na web-lokacijama na internetu.
Usluge Google Analyticsa za oglašavanje mogu se isključiti, a oglasi za Google prikazivačku mrežu prilagoditi pomoću alata Upravitelj postavki oglasa: http://www.google.com/settings/ads.
Detaljne informacije treće strane o usluzi Google Analyticsa i mogućnostima reguliranja postavki kolačića možete naći nahttp://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Kako onemogućiti kolačiće?
Ako želite možete onemogućiti spremanje kolačića na svoje računalo, no morate znati kako će blokiranjem svih kolačića neke funkcionalnosti naše web stranice biti onemogućene. Postavke kolačića možete prilagoditi u svom internetskom pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati promijeniti postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).
Na sljedećim linkovima su upute za onemogućavanje kolačića na najpopularnijim internetskim preglednicima:
• Firefox
• Google Chrome
• Opera
• Safari
• Internet Explorer 11.0+IE 9.0+IE 8.0+IE 7.0+IE 5.0+
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.
Više se možete informirati na sljedećim web adresama:
• http://www.allaboutcookies.org/
• http://www.youronlinechoices.com/hr/
• http://www.aboutads.info/choices/
Upotrebu kolačića usluge Google Analytics možete onemogućiti tako da preuzmete i instalirate dodatak za preglednik Google Analytics Opt-out dostupan na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.